Υλικά:
Για 8-10 άτομα
1 πάπια
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλινο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μπουκάλι κρασί μαυροδάφνη
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1-2 κουταλάκια του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και μυρωδάτο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι με ξεχωριστή γεύση!
Ξεκινάμε την προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος, κατσαρόλα ή μπολ την πάπια.
Ρίχνουμε μέσα τη μαυροδάφνη, το καρότο,το σέλινο,το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τους κόκκους μαύρου πιπεριού.
Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο και αφήνουμε την πάπια να μαριναριστεί μέσα στα υπόλοιπα υλικά για ένα βράδυ τουλάχιστον ή ακόμα καλύτερα για 24 ώρες.
Όταν βγάλουμε το σκεύος από το ψυγείο, ανοίγουμε το φούρνο,για να προθερμανθεί.
Αφαιρούμε την πάπια από το σκεύος και αφήνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά.
Μεταφέρουμε την πάπια σε ένα ταψί και την ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.
Στο σημείο αυτό ρίχνουμε στο ταψί τα υλικά της μαρινάδας και τη μαυροδάφνη.
Αφήνουμε την πάπια να ψηθεί άλλα 60 λεπτά προσέχοντας να τη γυρίζουμε, όταν χρειάζεται,για να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.