Υλικά:
1 πάπια 1,5 κιλό περίπου
250 γραμμάρια πράσινες ελιές
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
Μισό κιλό ντομάτες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 λεμόνι
Φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
Διαφοροποιηθείτε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι με μια ιδιαίτερη συνταγή για πάπια!
Διαφοροποιηθείτε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι με μια ιδιαίτερη συνταγή για πάπια!
Καψαλίζουμε και πλένουμε την πάπια ενώ ζεσταίνουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο, βάζουμε μέσα την πάπια με το κρεμμύδι και την ροδίζουμε. Σβήνουμε την πάπια με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε κάνει πολτό, το αλάτι, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης και 2 φέτες λεμονιού.
Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά. Βράζουμε σε νερό για 3 λεπτά, τις ελιές και τις στραγγίζουμε. Τις προσθέτουμε στην πάπια και αφήνουμε να σιγοψηθούν μαζί για άλλα 6 λεπτά.