Παπαρδέλες με μοσχαράκι κοκκινιστό

by sidagi.gr
2,1K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

½ κιλό παπαρδέλες

Για το μοσχάρι
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
2-3 σπυριά μπαχάρι
1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας πελτέ
1 φλιτ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη κανέλα
1 κιλό ψαχνό μοσχάρι για κατσαρόλα
1 φλιτ τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι χονδροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση:

Για να σερβίρετε πασπαλίστε λίγη παρμεζάνα και θα γίνει υπέροχο

Ετοιμάζουμε το κρέας. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα την δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι.
Καπακώνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά. Την ανοίγουμε και ρίχνουμε την ντομάτα και το αλάτι και την κανέλα.

Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι το κρεατάκι να γίνει τρυφερό και η σάλτσα να πήξει. Ταυτόχρονα βράζουμε τις παπαρδέλες για 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε.
Σε κάθε πιάτο σερβίρουμε μερικές βρασμένες παπαρδέλες που θα ζεματίσουμε με βούτυρο και κατακορύφως βάζουμε το κρέας και πικάντικη σάλτσα.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα