Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 ώριμη παπάγια
50 γραμμάρια προσούτο σε λεπτές φέτες
1/2 λάιμ, κομμένο σε φέτες και σε μερικές σφήνες
Εκτέλεση:
Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, φλούδες για να καθαρίσετε το εξωτερικό δέρμα της παπάγιας.
Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, φλούδες για να καθαρίσετε το εξωτερικό δέρμα της παπάγιας.
Κόψτε την παπάγια στη μέση. Χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό κουτάλι, φτυαρίζετε και πετάξτε τους σπόρους. (Οι σπόροι είναι βρώσιμα, από τον τρόπο. ‘Έχουν πιπεράτη γεύση, όπως λουλούδια νεροκάρδαμου, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις σαλάτες.)
Κόβουμε τη μισή παπάγια σε φέτες κατά μήκος. Τοποθετήστε σε ένα πιάτο. Τυλίξτε λεπτά φύλλα από προσούτο. Ραντίστε με φρέσκο χυμό λάιμ την παπάγια και το προσούτο.