Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Μισό λίτρο γάλα
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
4 φύλλα ζελατίνης
250 γραμμάρια ροδάκινα θρυμματισμένα στο μπλέντερ
150 γραμμάρια ζάχαρη
Μία βανίλια κάψουλα
100 γραμμάρια λικέρ amaretto
Εκτέλεση:
Δροσερή πανακότα με απαλή γεύση φρούτων για όλες τις ώρες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί με τον πουρέ ροδάκινου, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει. Τοποθετούμε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.