Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για την πανακότα
4 φύλλα ζελατίνης
150 ml γάλα πλήρες
150 ml κρέμα γάλακτος
120 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα λευκή
Για το σιρόπι
150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
Εκτέλεση:
Φτιάξτε μια μυρωδάτη πανακότα με λευκή σοκολάτα και σιρόπι
Για την πανακότα
Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, τη λιωμένη λευκή σοκολάτα σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέστε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί. Το μείγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει.
Χύνετε το μείγμα σε 2 καλούπια μεγάλα ή σε μικρότερα. Βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Για το σιρόπι
Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ζεσταίνετε το γάλα όχι όμως να βράσει.
Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτετε το σιγά- σιγά και σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι διαρκώς. Προσθέτετε γάλα μέχρι να γίνει όσο αραιή επιθυμείτε- καλό είναι να μην είναι πολύ αραιή για να “στέκεται”.
Αν σας περισσέψει σιρόπι μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Θα πήξει βέβαια σχετικά, αλλά μόλις το ξαναζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά θα είναι και πάλι έτοιμο για χρήση. Αν δεν μπει στο ψυγείο δεν πήζει, και για αυτό ενδείκνυται και για διακόσμηση τούρτας.