Υλικά:
Για 10 άτομα
500 ml φρέσκια κρέμα
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
200 γραμμάρια γιαούρτι κανονικό
2 φακελάκια βανίλια
2 φακελάκια ζελατίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό ζεστό
1 κουτί μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση:
Μία ιταλική συνταγή για ένα γλυκό με ελαφριά και βελούδινη γεύση!
Διαλύουμε στο νερό τη ζελατίνη και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, χτυπούμε στο μίξερ τη φρέσκια κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Ανακατεύουμε τη διαλυμένη ζελατίνη με τη ζάχαρη, τα γιαούρτια και τη βανίλια και έπειτα προσθέτουμε και τη φρέσκια κρέμα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να πήξει. Βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.