Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Μισό λίτρο γάλα
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
4 φύλλα ζελατίνης
250 γραμμάρια μάνγκο θρυμματισμένο στο μπλέντερ
150 γραμμάρια ζάχαρη
Μία βανίλια κάψουλα
100 γραμμάρια λικέρ amaretto
Εκτέλεση:
Δροσερό γλύκισμα με έντονο άρωμα και γεύση για όλες τις ώρες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί με τον θρυμματισμένο μάνγκο, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετούμε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν. Αποσύρουμε, μεταφέρουμε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας.
Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει. Τοποθετούμε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες.