Υλικά:
100 γραμμάρια σοκολάτα bitter με περιεκτικότητα 55% κακάο
120 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
1 κιλό κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200 ml φρέσκο γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
3 φύλλα ζελατίνας μουλιασμένα σε λίγο κρύο νερό
για τη σος λευκής σοκολάτας:
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη σε κομμάτια
200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Εκτέλεση:
Το δημοφιλές γλυκό αλλά… με σοκολάτα γάλακτος, bitter σοκολάτα και σος λευκής σοκολάτας!
Το δημοφιλές γλυκό αλλά… με σοκολάτα γάλακτος, bitter σοκολάτα και σος λευκής σοκολάτας!
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια.
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα bitter σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε τις σοκολάτες σε δύο ξεχωριστά μπολ.
Για να φτιάξουμε την πανακότα θα χρησιμοποιήσουμε αρχικά μια κατσαρόλα, όπου θα ρίξουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και θα τα ζεστάνουμε ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στίψουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο μπολ με τις σοκολάτες και το αφήνουμε να μείνει για 1 λεπτό.
Σε κάθε μπολ, ανακατεύουμε το μείγμα με τη σοκολάτα.
Θα το αφήσουμε μέχρι να κρυώσει, φροντίζοντας να το ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Αδειάζουμε σε 8 ατομικά φορμάκια, γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση, πρώτα το ένα μείγμα με τη σοκολάτα γάλακτος.
Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Στη διάρκεια του χρόνου αυτού, βάζουμε τη δεύτερη κρέμα πάνω σε μπολ με παγάκια για να αρχίσει να κρυώνει και αυτή.
Κατόπιν συμπληρώνουμε με το δεύτερο μείγμα και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 4 ώρες.
Για να φτιάξουμε τη σος λευκής σοκολάτας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε.
Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω από τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε την πανακότα βουτώντας τα μπολάκια σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
Περιχύνουμε με τη σος λευκής σοκολάτας και σερβίρουμε.