Πανακότα γιαουρτιού με μέλι και καρύδια

by sidagi.gr
648 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα
 
500 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
200 γραμμάρια γιαούρτι κανονικό
2 φακελάκια βανίλια
2 φακελάκια ζελατίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό ζεστό
Μέλι και καρύδια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Δροσερό και εύκολο γλυκό με βάση το δροσερό γιαούρτι

Διαλύουμε στο νερό τη ζελατίνη και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, χτυπούμε στο μίξερ τη φρέσκια κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί. Ανακατεύουμε τη διαλυμένη ζελατίνη με τη ζάχαρη, τα γιαούρτια και τη βανίλια και έπειτα προσθέτουμε και τη φρέσκια κρέμα και ανακατεύουμε.
 
Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να πήξει. Βάζουμε από πάνω το μέλι και τα ψιλοκομμένα καρύδια και σερβίρουμε.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα