Παλμιέ κανέλας

by sidagi.gr
730 προβολές

Υλικά:

Για 15 μπισκότα

1 φύλλο σφολιάτας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική χωρισμένη σε δυο μπολ

Εκτέλεση:

Μυρωδάτα και εύκολα μπισκότα κανέλας με φύλλο σφολιάτας για το πρωινό σας! Βήμα βήμα η συνταγή!

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο μαζί με την κανέλα , και 1/4  της κούπας ζάχαρη και αφήνετε στην άκρη.
Πασπαλίστε την επιφάνεια του πάγκου εργασίας με το υπόλοιπο της ζάχαρης του πρώτου μπολ.

Απλώνετε το φύλλο σφολιάτας πάνω από τη ζάχαεη, και κυλήστε με το πλάστη μέχρι να φτάσει τα 25 εκ.
Αλείψτε την επιφάνεια της ζύμης με το μείγμα κανέλας.

Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη του δεύτερου μπολ.
Στη συνέχεια δυπλώνετε τη ζύμη προς τα μέσα φέρνοντάς τη στο κέντρο της ζύμης. Επαναλμβάνετε με το υπόλοιπο της ζύμης.
Τυλίξτε τη ζύμη σφιχτά με μια μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ξετυλίξτε τη μεμβράνη από τη ζύμη και κόβετε σε ροδέλες ενός εκατοστού. Βάζετε τις ροδέλες ζύμης σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε στους 200  με αέρα βαθμούς για 10 – 15 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρετε.

Παλμιέ κανέλας

Παλμιέ κανέλας

Παλμιέ κανέλας

Παλμιέ κανέλας

Παλμιέ κανέλας

Παλμιέ κανέλας

Παλμιέ κανέλας

Παλμιέ κανέλας

Παλμιέ κανέλας

Παλμιέ κανέλας

Παλμιέ κανέλας

Φωτογραφίες / Κείμενο : Εύα Φιλιπποπούλου

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα