Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το παγωτό σοκολάτα
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
1/2 συσκευασία γάλα παστεριωμένο με λιπαρά
8 κουταλιές της σούπας μερέντα
1 κούπα κουβερτούμε ψιλοκομμένη
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 250 γραμμαρίων με λιπαρά
6 σιροπιαστές φέτες πορτοκαλιού ψιλοκομμένες
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Για τις σιροπιαστές φέτες πορτοκαλιού
2 μέτρια πορτοκάλια χωρίς κέρατα και χωρίς κουκούτσια
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού, νερό
Εκτέλεση:
Δροσερό και ξεχωριστό παγωτό για όλη την οικογένεια με απλά υλικά
Για το παγωτό σοκολάτα
Χτυπάτε στο κάδο μίξερ στη δυνατή σκάλα την ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
Στην συνέχεια προσθέτετε τα δύο γάλατα μαζί και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά ακόμη. Κατόπιν ρίχνετε τη μερέντα και χτυπάτε για ένα λεπτό ακόμη.
Τοποθετείτε το παγωτό σε ένα μπολ και βάζετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με τις ψιλοκομμένες σιροπιστές φέτες πορτοκαλιού.
Αφήνετε το μείγμα στην κατάψυξη για 6-8 ώρες και το παγωτό σας είναι έτοιμο.
Αν έχετε παγωτομηχανή ρίχνετε το μείγμα στο κάδο της παγωτομηχανής και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή. Έπειτα τοποθετείτε μια μεμβράνη πάνω από το παγωτό και παγώνετε στη κατάψυξη για 2 ώρες. Σερβίρουμε το παγωτό με σιροπιαστές φέτες πορτοκαλιού και σιρόπι σοκολάτας.
Για τις σιροπιαστές φέτες πορτοκαλιού
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες μ’ ένα κοφτερό μαχαιράκι προσεκτικά για να μην μας διαλυθούν.
Στην περίπτωση που έχουν κουκούτσια τ’ αφαιρούμε χωρίς να τραυματίσουμε την σάρκα.
Εάν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε μπαστουνάκια φλούδες από πορτοκάλι και να τα φτιάξουμε και αυτά μαζί με τις ροδέλες
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και τα βράζουμε για 2 -3 λεπτά (ο χρόνος αρχίζει να μετράει από τον βρασμό) στην συνέχεια ρίχνουμε προσεκτικά μέσα τις ροδέλες και τα μπαστουνάκια.
Τα βράζουμε όλα μαζί για 4-5 λεπτά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε να στραγγίξουν σε σχάρα για μερικές ώρες.
Τα μπαστουνάκια τα στραγγίζουμε σ’ ένα σουρωτήρι.
Όπως είναι με την σχάρα και το ταψάκι που έχουμε βάλει από κάτω , τα βάζουμε στον φούρνο για μιάμιση ώρα στον αέρα ή πάνω κάτω φωτιά και στους 100 βαθμούς, για να στεγνώσουν.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο κόβουμε τις μεγαλύτερες ροδέλες στην μέση με ένα ψαλίδι για να μην τις καταστρέψουμε και τις μικρότερες τις κρατάμε όπως είναι.
Εάν έχουμε φτιάξει και μπαστουνάκια μπορούμε να τυλίγουμε σε κρυσταλλική ζάχαρη.