Παγωτό σοκολάτα με κρέμα γάλακτος Ροδόπη και πουράκια

by sidagi.gr
509 προβολές

Υλικά:

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος

400 ml γάλα

200 ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη

100 γρ. ζάχαρη

4 κρόκοι αυγού

Λίγα πουράκια σοκολάτας για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:

Σπιτικό παγωτό σοκολάτας παντός καιρού!

Σπιτικό παγωτό σοκολάτας παντός καιρού!

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος Ροδόπη με τη μισή ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Παγωτό σοκολάτα με κρέμα γάλακτος Ροδόπη και πουράκια

 

Όταν βράσει το μείγμα, ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.

 

Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα περιχύνουμε με το σοκολατένιο γάλα.

 

Ανακατεύουμε πολύ καλά, ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε  μέχρι τους 90 βαθμούς (λίγο πριν από το σημείο βρασμού).

 

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει πριν το περάσουμε από την παγωτομηχανή.

 

Σερβίρουμε με πουράκια σοκολάτας.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα