Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 μεγάλο γάλα ζαχαρούχο
1 μικρό γάλα εβαπορέ
½ φακελάκι φουντούκι
3-4 κομματάκια κουβερτούρα
2 φακελάκια σαντιγί σκόνη
2 ποτήρια φρέσκο γάλα
2 αυγά
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και ξεχωριστό γλύκισμα για όλη την οικογένεια
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τη σαντιγί με το φρέσκο γάλα. Μόλις γίνει η σαντιγί, ρίχνουμε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα και τέλος τους κρόκους.
Συνεχίζοντας να χτυπάμε σταδιακά, ρίχνουμε το ζαχαρούχο και μετά το εβαπορέ. Το αδειάζουμε σε ένα δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι την άλλη ημέρα.
Την επομένη, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε 2-3 ώρες για να μαλακώσει. Τότε ρίχνουμε την πραλίνα, το ξαναχτυπάμε στο μίξερ.
Σε βουτυρωμένο τηγάνι βάζουμε τα φουντούκια με ½ ποτήρι ζάχαρη. Μόλις καβουρντιστούν τα φουντούκια, ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι για να γίνει καραμέλα. Το αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια και μαζί με την σοκολάτα τα ψιλοκόβουμε στο μούλτι. Ρίχνουμε την σκόνη φουντουκιού στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε να αναμιχθεί με την πραλίνα.
Έπειτα ξανά βάζουμε στη κατάψυξη για 4-6 ώρες.