Υλικά:
Για 4-6 άτομα
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους για γαρνιτούρα
500 ml κρέμα γάλακτος παχύρευστη με λιπαρά
450 ml χυμό πορτοκαλιού, περασμένο από τουλπάνι
Εκτέλεση:
Σπέσιαλ παγωτό με ξεχωριστή γεύση για όλα τα γούστα
Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύετε.
Τα βάζετε σε παγωτομηχανή και αφήνετε το παγωτό να ετοιμαστεί ή βάζετε το μπολ στην κατάψυξη και αφήνετε μέχρι να παγώσει για 2 ώρες τουλάχιστον, χτυπώντας στο ενδιάμεσο 3 – 4 φορές, για να αφρατέψει.
Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μετά από 4 λεπτά βγάζουμε το παγωτό και ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να σπάμε τον πάγο που δημιουργείται.
Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45 λεπτά.
Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα έχει το παγωτό.
Σερβίρετε το παγωτό σε μπάλες, με σιρόπι σοκολάτα.