Παγωτό nougat με αμύγδαλα και φρουί γλασέ

by sidagi.gr
702 προβολές

Υλικά:

Για 2- 4 άτομα

1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Μισό φλιτζάνι αμύγδαλα
Μισό φλιτζάνι φιστίκια
1/2 κούπα ανάμεικτο φρουί γλασέ ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα αμυγδάλου
2 ασπράδια αυγών
Μισό κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
⅓ φλιτζάνι μέλι
¼ φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση:

Δροσερό και εύκολο γλύκισμα για όλη την οικογένεια

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα με τα αποστάγματα της βανίλιας και του αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο. Ρίχνουμε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε στο μίξερ ώσπου να γίνουν απαλή κρέμα που στέκεται.

Όσο χτυπάμε τη μαρέγκα, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι με το νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Καθώς το μίξερ δουλεύει ρίχνουμε αργά το ζεστό σιρόπι μέσα στα ασπράδια δημιουργώντας μια παχύρρευστη κρέμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 7 λεπτά.

Μόλις το μείγμα κρυώσει, προσθέτουμε τη σαντιγί και τους ξηρούς καρπούς και το ανάμεικτο φρουί γλασέ. Ανακατεύουμε, το ρίχνουμε σε δοχείο παγωτού και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα