Υλικά:
Για 6-8 άτομα
200 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά
300 ml γάλα με λιπαρά
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια τυρί κρέμα ή ανθότυρο ή τυρί μασκαρπόνε
2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια εσανς ή στικ
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε το με σιρόπι φράουλα και μπισκότο
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι η κρέμα να γίνει σαντιγί.
Προσθέτουμε στη λεκάνη το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά ακόμη σε μεσαία ταχύτητα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρουμε ένα εντελώς ομοιογενές μείγμα.
Προτού αδειάσουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή, το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα προκειμένου να κρυώσει καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και παρασκευάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
Αφού ετοιμαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να το καταναλώσουμε.
Συνοδέψτε το με σιρόπι φράουλα