Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Τέσσερα φιλέτα ψαριού (παγκάσιους ή γλώσσα ή πέρκα ή μπακαλιάρος)
Ένα αυγό
Μισό φλιτζάνι αλεύρι
Μισό φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Ένα κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη γαρνιτούρα με μπρόκολο
1/2 μπρόκολο
1/2 κουνουπιδι
1 μεγάλο λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά φρέσκο ψαράκι για το μεσημεριανό σας
Αφού ξεπαγώσουμε τα φιλέτα παγκάσιους, τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα βουτάμε στο αυγό, που έχουμε χτυπήσει και στη συνέχεια τα περνάμε από το αλεύρι, τη φρυγανιά και το μοσχοκάρυδο.
Αφήνουμε τα φιλέτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
Για τη γαρνιτούρα με μπρόκολο
Με άφθονο νερό πλένετε το μπρόκολο μαζί με το κουνουπίδι πολύ καλά. Αφαιρείτε τα φύλλα του.
Το βράζετε σε κατσαρολάκι με νερό το οποίο φτάνει μέχρι την μέση του μπρόκολου και του κουνουπιδιού, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10 – 15 λεπτά.
Τα τοποθετείτε σε μία σαλατιέρα ή ένα μπολ και προσθέτετε το λεμόνι.
Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε προσεκτικά. Ρίχνουμε το λάδι και σερβίρουμε.