Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 μύδια με το κέλυφος
4 μεγάλες γαρίδες
4 καραβίδες
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
2 κούπες ρύζι καστανό
4 κούπες ζωμός λαχανικών
1 τσίλι
Λίγο σαφράν
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ρύζι με φρέσκια γεύση θαλασσινών για το μεσημεριανό σας
Σοτάρουμε τα θαλασσινά μας σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι το κέλυφός τους να αλλάξει χρώμα και να ανοίξουν τα όστρακα. Τα αφήνουμε σε μία πιατέλκαι με το ίδιο λάδι σοτάρουμε το σκόρδο, την πιπεριά και το τσίλι, προσθέτουμε και τις ντομάτες και σιγοβράζουμε ώσπου να γίνει η σάλτσα.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σοτάρουμε σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα και αμέσως το ζωμό, που πρέπει να είναι ζεστός.
Μόλις σταματήσει να κοχλάζει το φαγητό, προσθέτουμε το σαφράν, ανακατεύουμε και τοποθετούμε τα θαλασσινά πάνω στο ρύζι. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά για περίπου 20 λεπτά.