Παέγια

by sidagi.gr
870 προβολές

Υλικά:

Έξι ποτηράκια ρύζι

Μισό κιλό σουπιές ή καλαμαράκια

250 γραμμάρια γαρίδες μικρές

250 γραμμάρια μύδια

Δύο πράσινες πιπεριές

Ένα κρεμμύδι

Ένα σκόρδο

Σαφράν

Λάδι

Αλάτι

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε και κρεατικά διάφορα κρεατικά κομμένα σε κομματάκια

Εκτέλεση:

Αφήνουμε σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε κόψει σε κομματάκια για περίπου δέκα λεπτά.

Αφήνουμε σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε κόψει σε κομματάκια για περίπου δέκα λεπτά.

 

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι και τις πιπεριές που κόψαμε σε μικρά κομματάκια. Λίγο αργότερα προσθέτουμε τις σουπιές, τα καλαμάρια και τα θαλασσινά, που τηγανίζονται όλα ώσπου να μαλακώσουν για να βγάλουν το ζουμί, πάντοτε σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα προσθέστε τα κρεατικά, κομμένα σε μικρά κομμάτια.

 

Ρίχνουμε το σαφράν, ανακατεύουμε και τηγανίζουμε. Στο τέλος προσθέτουμε για κάθε ποτήρι ρύζι και δύο ποτήρια νερό. Το αλατίζουμε και το αφήνουμε να τηγανιστεί πολύ σιγά, ώσπου να απορροφηθεί το νερό.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα