Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 αυγά χτυπημένα
1 κούπα τυρί τσένταρ τριμμένο
2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό
Ντομάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Συνταγή για ένα πλούσιο και γευστικό πρωινό
Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το τσένταρ, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για ακόμη 2 λεπτά. Ρίχνουμε τα αυγά και ψήνουμε για 4 λεπτά.
Με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε την ομελέτα, ψήνουμε για 3 λεπτά ακόμη, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με δύο φέτες ντομάτας.