Υλικά:
Για 4-6 άτομα
250 γραμμάρια κριθαράκι
4 ώριμες ντομάτες
1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό λαχανικών εμπορίου
1 πρέζα αλάτι
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Μια νόστιμη, ελαφριά σούπα για όλες τις ώρες της ημέρας με λίγες θερμίδες
Ξεφλουδίζουμε και στύβουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις περνάμε από το μπλέντερ.
Βάζουμε τον πολτό ντομάτας σε κατσαρόλα να βράσει, με μπόλικο νερό αφού έχει πάρει βράση μετά από 20 λεπτά, ρίχνουμε το κριθαράκι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ή τον κύβο και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να χυλώσει.
Σερβίρουμε την σούπα ζεστή ή κρύα.