Ντομάτα τουρσί

by sidagi.gr
972 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 φλυτζάνια τσαγιού ξύδι
Αλάτι
Κύμινο
Κόκκινο πιπέρι
1 κιλό μικρά τοματάκια
2 κεφάλια σκόρδο

Εκτέλεση:

Ταιριάζει απόλυτα σε σαλάτες και με τα ψητά σας

Με άφθονο νερό πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα ντοματάκια και τα χαράζουμε στη μέση, βάζουμε αλάτι στη σχισμή και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Πολτοποιούμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το κύμινο, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι, ώστε να γίνουν σαν αλοιφή.

Γεμίζουμε τα ντοματάκια με το μείγμα και τα βάζουμε σε γυάλα (κλεισμένη αεροστεγώς)με το ξύδι και 1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού νερό.
Τα αφήνουμε στο δοχείο για τουλάχιστον 4 μέρες.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα