Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κούπα τριμμένη μασκαρπόνε
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
4 αγκινάρες βρασμένες
200γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
250 γραμμάρια παρμεζάνα
¼ χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Απλώστε το πάνω σε φρέσκιες φέτες μπαγκέτας και απολαύστε το
Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστεί. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το βασιλικό και ανακατεύουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια βράζουμε τις αγκινάρες και το σπανάκι ξεχωριστά και μετά τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μικρό πυρέξ ή ανοιχτό πήλινο βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας, το τριμμένο σκόρδο, τη σάλτσα και τα τυριά όλα εκτός από το μασκαρπόνε.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με μασκαρπόνε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.