Υλικά:
Για 2-4 άτομα
200 γραμμάρια ελιές θρούμπες
20 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
Μία σκελίδα σκόρδο
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ιδανική για να τη σερβίρετε με κριτσίνια ή φρέσκο ψωμί
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το χτυπάμε σε ένα γουδί. Καθαρίζουμε τις ελιές από το κουκούτσι, τις ρίχνουμε στο γουδί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Κόβουμε σε φέτες μία μπακέτα, τις αλείφουμε με λίγο βούτυρο ελιάς, τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 2-3 λεπτά και τις αφήνουμε να κρυώσουν για να αλείψουμε με τη πάστα ελιάς.
Σερβίρουμε με κριτσίνια με παπαρουνόσπορο.