Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/4 πράσο, κομμένο σε φέτες (πράσινο και λευκό μέρος)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
5 φύλλα βασιλικού
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού (7 ml) χυμός λεμονιού
1/3 φλιτζανιού (80 ml) κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας (30 ml) γιαούρτι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού (7 ml) φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Δροσερό ντιπ για να συνοδέψτε τα ψητά σας
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το πράσο σε μέτρια φωτιά, 2 – 3 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι. Στο μπλέντερ χτυπάμε τον βασιλικό με τον χυμό λεμονιού.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί την κρέμα γάλακτος, γιαούρτι και πράσο, τον βασιλικό και ανακατεύουμε. Προσθέστε το μαϊντανό και σερβίρετε.