Υλικά:
1 κονσέρβα τόνου
6-8 μικροί ντάκοι
6-7 φιλετάκια αντζούγιας
3 κουταλιές της σούπας κρεμώδες τυρί
½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλκομμένο άνηθο
5-6 πράσινες ελιές πλυμένες και ψιλκομμένες.
1 λεμόνι ακέρωτο (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
½ λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Ένας διαφορετικός τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χαρείτε τη γεύση του κρητικού παξιμαδιού.
Βγάζουμε τον τόνο από την κονσέρβα και τον στραγγίζουμε καλά.
Αμέσως μετά τον πατάμε με ένα πηρούνι και τον λιώνουμε.
Τοποθετούμε τον λιωμένο τόνο σε ένα μπολ.
Πλένουμε τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
Ξεπλένουμε τα φιλετάκια αντζούγιας και τα ψιλοκόβουμε.
Τα βάζουμε στο μπολ μαζί με τον τόνο.
Αφαιρούμε από τον άνηθο τα χοντρά κοτσάνια και τον ψιλοκόβουμε.
Προσθέτουμε στο μπολ με τον τόνο τα φιλετάκια αντζούγιας το κρεμώδες τυρί και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τις ψιλοκομμένες ελιές, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με ένα πηρούνι.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι το μοιράζουμε επάνω στους ντάκους.