Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 κιλό σπανάκι
2 Φλιτζάνια ρύζι
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 Φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
Λαχταριστό πιάτο με έντονη γεύση και άρωμα
Με άφθονο νερό καθαρίζουμε το σπανάκι, το ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
Όταν κρυώσει, το στύβουμε πολύ καλά και το κόβουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο νερό και αλατοπίπερο.
Λίγο πριν ψηθεί το σπανάκι προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό, 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, και μόλις πάρει βράση, το ρύζι και τον άνηθο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το σπανακόρυζο να σιγοβράζει για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε το σπανακόρυζο με χυμό λεμονιού.