Υλικά:
Για 2-4 άτομα
2/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1/2 φλιτζάνι μαυροσούσαμο
1/2 φλιτζάνι σουσάμι ξανθό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2-3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
3 μεγάλα πράσα
3 φλιτζάνια αλατισμένο νερό για το βράσιμο του ρυζιού
1/2 φλιτζάνι φυτική μαργαρίνη λιωμένη
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι πλυμένο και στραγγισμένο
2/3 του φλιτζανιού σκούρες σταφίδες χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση:
Χορταστικό πιάτο με απλά και εύκολα υλικά
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με διπλάσια ποσότητα νερού. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την εστία σε χαμηλή θερμοκρασία (2-4 βαθμούς). Καθαρίζουμε τα πράσα, κόβουμε σε ροδέλες, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά.
Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα μαργαρίνης σε ένα μέτριο τηγάνι και μαγειρεύουμε τα πράσα στο λάδι σε χαμηλή φωτιά γύρω στα 20-30 λεπτά μέχρι να καραμελώνουν. Τα βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Αναμειγνύουμε το ρύζι με τα πράσα. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τον δυόσμο, το σουσάμι, το αλάτι και το πιπέρι, το μπαλσάμικο, άλλες δύο κουταλιές μαργαρίνη και σερβίρουμε, είτε ζεστό είτε σε θερμοκρασία δωματίου.