Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
3 κρεμμύδια
4 κουταλιές της σούπας λάδι
λίγη ρίγανη
λίγο κόκκινο πιπέρι
λίγο μαύρο πιπέρι
5 ½ φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Λαχταριστό ψωμί με έντονη γεύση και άρωμα κρεμμυδιού και μυρωδικών
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγιά, την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ανοίγουμε μια λακούβα στην μέση του μείγματος και ρίχνουμε νερό.
Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό, επειδή έχουμε μαγιά στο μείγμα. Ανακατεύουμε και στην συνέχεια ζυμώνουμε, συμπληρώνουμε αλεύρι, αν χρειαστεί. Θέλουμε να πετύχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Μόλις είναι έτοιμη και δεν κολλάει στα χέρια μας, την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σκεπάζοντας την με μια βαμβακερή πετσέτα.
Συγχρόνως, κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο κόκκινο πιπέρι για να πάρουν χρώμα.
Στην συνέχεια, λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ζυμάρι, προσπαθώντας να το απλώσουμε καλά σε όλο το ταψί.
Κατόπιν, κάνουμε μικρές τρύπες στην επιφάνειά του, ζουλώντας το ζυμάρι με το χέρι μας, για να ψηθεί πιο γρήγορα.
Πάνω του, απλώνουμε τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρια και ρίγανη. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα.
Αν δεν έχουμε φούρνο, τα ψήνουμε στην κουζίνα μας στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.