Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το γλάσο
2 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
3 κουταλιές της σούπας τρούφα για να πασπαλίσουμε το κέικ
2 κουβερτούρες
Για το κέικ
5 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη
150 γραμμάρια κουβερτούρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλή ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι του καφέ κακάο
1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
5 αποξηραμένα βερίκοκα
Εκτέλεση:
Σερβίρεται με το αγαπημένο σας ρόφημα
Για το γλάσο
Ρίχνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο, τη λιώνουμε και καλύπτουμε το κέικ.
Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας αν θέλουμε.
Για το κέικ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φυτική μαργαρίνη, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, τα ψιλοκομμένα βερίκοκα, το κακάο, και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, σταδιακά το νερό ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50 λεπτά περίπου.
Για να δούμε, αν έχει γίνει το κέικ, μπήγουμε ένα στεγνό μαχαίρι μέσα στο κέικ. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό, τότε το κέικ έχει γίνει.
Το βγάζουμε από το φούρνο, και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο που ετοιμάσαμε, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.