Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κούπα του καφέ κοπανισμένα καρύδια
3/4 κούπες του καφέ ελαιόλαδο
21/2 κούπες του καφέ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά του γλυκού σόδα(κοφτή)
1 πορτοκάλι τον χυμό και το ξύσμα
½ κούπα του καφέ άχνη ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κούπα του καφέ ζάχαρη
1 κούπα του καφέ τριμμένο καρότο
1 κούπα του καφέ τριμμένο μήλο
Εκτέλεση:
Για τη συνταγή αυτή δεν χρειάζεται μίξερ
Σε ένα μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα, δεν χρειάζεται μίξερ.
Στη συνέχεια διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και αδειάζουμε στο μπολ με το μείγμα της ζάχαρης.
Παίρνουμε το καρότο και το τρίβουμε στον τρίφτη στη χοντρή επιφάνεια, και μετά ψιλοκόβουμε το μήλο μας σε κυβάκια.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα μας το αλεύρι, τη σόδα, τον ξύσμα λεμονιού, το καρύδι, το τριμμένο καρότο, και το ψιλοκομμένο μήλο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα αλειμμένη με φυτική μαργαρίνη και ψήνουμε στους 180 για 40-45 λεπτά περίπου στον αέρα.
Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να βγει από την φόρμα.
Όταν κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη!