Νηστίσιμο χταπόδι με φακές

by sidagi.gr
536 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

4 μέτριες ντομάτες σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
1/2 κούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο σε δοντάκια
1 φύλλο δάφνης
1 κούπα καφέ λάδι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 χταπόδι περίπου 2 κιλά
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
1/2 κούπας  καφέ λευκό ξηρό κρασί
200 γραμμάρια φακές χοντρές
2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες

Εκτέλεση:

Σερβίρετέ με ζεστό ψωμί και φρέσκια σαλάτα

Προτιμείστε ένα καλά χτυπημένο χταπόδι περίπου 2 κιλών. Πλένετε καλά το χταπόδι και βράστε το σε νερό που να το σκεπάζει με το ξίδι και το κρασί, για 1 ώρα περίπου ή ώσπου να μαλακώσει.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε τις φακές μαζί με τα κρεμμύδια σε 2 κούπες νερό, 30 λεπτά περίπου.

Στραγγίστε το χταπόδι, κόψτε το σε κομμάτια κι αραδιάστε τα σ’ ένα πήλινο σκεύος ή πυρέξ.
Ρίχνετε τις φακές μαζί με το ζουμί που έβρασαν.

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατέψτε καλά.
Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και ψήστε το στο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου ή ώσπου να μείνει με το λάδι του.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα