Υλικά:
Για 2-4 άτομα
50 γραμμάρια ρύζι
½ κιλό ρεβύθια
1 κοφτή κουταλιά της σούπας σόδα ή αλάτι
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
αλάτι
Εκτέλεση:
Ζεστή σούπα με ρεβίθια και ρύζι για όσους νηστεύουν και όχι μόνο
Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια με μια κουταλιά του γλυκού αλάτι ή σόδα. Την επόμενη ημέρα βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα ρεβίθια μαζί με το ρύζι με περίπου 1 λίτρο νερό να σιγοβράσουν.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με ελάχιστο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές, τις ντομάτες και βράζουμε 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το πιπέρι, λίγο αλάτι και ¼ του φλιτζανιού νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν τα ρεβίθια και το ρύζι έχουν μαλακώσουν, τα σιγοβράζουμε για αλλά 5-10 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε με φρέσκια λαγάνα!