Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 πατάτες κομμένες σε μπαστουνάκια ή ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Εκτέλεση:
Αγαπημένο φαγητό όλων μας ακόμα και χωρίς λάδι είναι πενταντανόστιμες
Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια ή ροδέλες. Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας να κάψει.
Πλένουμε τις πατάτες και έτσι όπως είναι βρεγμένες τις αραδιάζουμε (την μία δίπλα στην άλλη μέσα στο τηγάνι μας). Οι πατάτες με αυτό τον τρόπο ψήνονται σαν να είναι στη χόβολη.
Χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο από τις τηγανητές, όμως εμείς πρέπει να τις έχουμε συνεχώς στο νου μας για να μην αρπάξουν.
Όταν ψηθούν, τις βγάζουμε σε μια ωραία πιατέλα, τις πασπαλίζουμε με μπόλικη ρίγανη και αλατάκι και τις απολαμβάνουμε.