Υλικά:
Για 4-6 άτομα
125 γραμμάρια ζάχαρη
2 1/2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν
1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα
1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλο
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
950 έως 1000 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμάρια πετιμέζι
250 γραμμάρια ελαιόλαδο
150 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε αφράτα και γλυκά μουστοκούλουρα για να συνοδέψτε τον καφέ σας
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Κατόπιν προσθέτουμε το πετιμέζι, τον χυμό πορτοκαλιού όπου μέσα έχουμε προσθέσει τη σόδα, ρίχνουμε τα μυρωδικά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα της αρεσκείας μας και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.