Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό καλαμαράκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και βρασμένα
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
2 κουταλιές της σούπας σταφίδα ξανθή ή μαύρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι
1/2 κιλό ντομάτες
Εκτέλεση:
Εύκολη συνταγή και πάρα πολύ νόστιμη για όσους νηστεύουν και όχι μόνο
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και χωρίζετε το κεφάλι από τα πλοκάμια και το σώμα.
Τα πλένετε και στραγγίζετε. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τα κεφάλια με τα πλοκάμια και ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μισό λάδι και τις ντομάτες.
Γεμίζετε το καλαμαράκια με τη γέμιση, τα ράβετε και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για περίπου μία ώρα.