Υλικά:
Για 6-8 άτομα
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι νερό
1 βανίλια κάψουλα σε σκόνη
1 κουταλάκι σόδα
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Από 1 πορτοκάλι ξύσμα
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κονιάκ
800 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
Λαχταριστά και ζεστά μπισκοτάκια με γεύση πορτοκάλι
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα ή με μίξερ σε μεσαία ταχύτητα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζύμη μαλακή και λεία.
Ζυμώνουμε κι αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη μας.
Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήματα θέλουμε ή με κουπ παπ.
Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Συνοδέψτε τα με σοκολάτα με αμύγδαλα και τσίλι.