Υλικά:
600 γραμμάρια νιόκι πατάτας σπιτικά ή έτοιμα
100 γραμμάρια φρέσκο λουκάνικο
400 γραμμάρια ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
μαύρο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
παρμεζάνα τριμμένη
επιπλέον ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Τα νιόκι είναι μια από τις παραδοσικά αγαπημένες γεύσεις των Ιταλών και προσφέρουν πάρα πολλές επιλογές όσον αφορά τα υλικά με τα οποία συνδυάζονται. Εδώ σας παραθέτουμε μια συνταγή με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικο.
Τα νιόκι είναι μια από τις παραδοσικά αγαπημένες γεύσεις των Ιταλών και προσφέρουν πάρα πολλές επιλογές όσον αφορά τα υλικά με τα οποία συνδυάζονται. Εδώ σας παραθέτουμε μια συνταγή με σάλτσα ντομάτας και λουκάνικο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε μαζί με το σκόρδο.
Το τηγάνι που θα χρησιμποιήσουμε φροντίζουμε να έχει καπάκι γιατί θα μας χρειαστεί.
Αφαιρούμε την πέτσα του λουκάνικου, το βάζουμε μέσα στο τηγάνι και το θρυμματίζουμε σε μικρούς σβόλους, γυρνώντας το για 2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, ρίχνουμε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ανακατεύουμε τα υλικά και σκεπάζουμε το τηγάνι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και την αφήνουμε να βράσει άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσει.
Αν οι ντομάτες είναι πολύ ζουμερές, αυξάνουμε τη θερμοκρασία και περιμένουμε μέχρι να ελαττωθούν τα υγρά της ντομάτας.
Στη συνέχεια, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε 3 λίτρα νερό.
Προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τα νιόκι.
Όταν βράσουν, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά τα νιόκι μέσα στη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.