Υλικά:
Για 4-6 άτομα
30 μεγάλα μύδια καθαρισμένα χωρίς το κέλυφος
150 γραμμάρια αλεύρι
10 γραμμάρια μαγιά
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 φλιτζάνι λάδι
Εκτέλεση:
Γαρνίρετε με το ντιπ από κουκουνάρια ή καρύδια, ταιριάζει απόλυτα
Ξεπλένετε καλά τα μύδια και τα σουρώνετε καλά. Τα βάζετε σε απορροφητική πετσέτα, να στεγνώσουν. Διαλύετε σε ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό τη μαγιά και την αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.
Σε μπολ βάζετε το αλεύρι, κάνετε μια γούβα στο κέντρο και αδειάζετε μέσα τη μαγιά, το λάδι και 2-3 κουταλιές χλιαρό νερό. Ανακατεύετε καλά, να γίνει απαλός χυλός. Σκεπάζετε και τον αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Προσθέτετε λίγο – λίγο αλάτι και λίγο χλιαρό νερό (αν χρειάζεται) και ανακατεύετε πάλι καλά. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, παίρνετε τα μύδια ένα – ένα, τα αλευρώνετε πρώτα και τα περνάτε μετά από τον χυλό.
Τα ρίχνετε στο καυτό λάδι και τα τηγανίζετε, ώσπου να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Τα αραδιάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε με ντιπ.