Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Λίγο μπρόκολο κομμένο σε τούφες μικρές
3 πιπεριές κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί κομμένες σε μικρά κομμάτια
3 φρέσκα κρεμμύδια (ή 1 ξερό κομμένο σε ροδέλες)
1/2 πράσο κομμένο σε παχιά κομμάτια
Λίγο λάδι
1 σακουλάκι κατεψυγμένα μύδια
1/2 ποτήρι λευκό κρασί για μαγείρεμα
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (καλύτερα να το αλέσετε εκείνη τη στιγμή)
Εκτέλεση:
Ανοιχτά μύδια μαγειρεμένα με λευκό κρασί και μπρόκολο
Ρίχνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το πράσο, πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και ρίχνουμε τα μύδια.
Αφού ανακατέψουμε λίγο, τα πασπαλίζουμε πάλι με πιπέρι ώστε να πάει παντού, προσθέτουμε το κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε τις πιπεριές και όταν αναδυθεί το άρωμά τους, προσθέτουμε και το μπρόκολο.