Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη γέμιση μασκαρπόνε
780 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
1 κουταλιά καφέ εσπρέσο
1 κουταλιά της σούπας Kahlua
1 κουταλιά της σούπας λικέρ irish κρέμα
Για τη σαντιγί
200 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Για τα σαβαγιάρ
περίπου 12 σαβαγιάρ κομμένα στη μέση
250 ml καφέ εσπρέσσο (χλιαρό προς κρύο)
1 κουταλιά της σούπας Kahlua
1 κουταλιά της σούπας λικέρ irish κρέμα
Για γαρνιτούρα
Κακάο σε σκόνη ή τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση:
Εύκολη μους τιραμισού που θα σας ξετρελάνει
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για το μείγμα μασκαρπόνε σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε καλά.
Με ένα σύρμα χειρός, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι η κρέμα να γίνει σφικτή σαντιγί.
Στη συνέχεια ανακατεύετε απαλά μια μαρίζ το μείγμα μασκαρπόνε μαζί με την σαντιγί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτήξτε κάθε μισό σαβαγιάρ μέσα στο μπολ με τον ζεστό εσπρέσσο με το λικέρ.
Για την συναρμολόγηση
Βάζετε στο πάτο του ποτηριού ένα στρώμα από τα σαβαγιάρ και στη συνέχεια μια κουταλιά από το μείγμα μασκαρπόνε. Γεμίζουμε εναλλάξ τα ποτήρια με σαβαγιάρ και κρέμα.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη σοκολάτα ή κακάο.