Υλικά:
Για 4-6 άτομα
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
4 πορτοκάλια κομμένα στη μέση χωρίς ψίχα
Εκτέλεση:
Μια πρωτότυπη ιδέα για να σερβίρετε το αγαπημένο σας γλυκό!
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές, τις 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο, 5 αυγά, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά τη σαντιγί στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο παχύ μείγμα.
Έπειτα κόβουμε στην μέση τα πορτοκάλια και τα καθαρίζουμε εσωτερικά με ένα μαχαιράκι για να βγάλουμε τη σάρκα τους. Γεμίζουμε με τη μους τα πορτοκάλια και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 3 -4 ώρες πριν την κατανάλωση.