Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη μούς
200 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 φύλλα ζελατίνης επί 2 γραμμάρια το καθένα
Για τη σος βατόµουρου
100 γραμμάρια κόκκινα βατόμουρα πολτοποιημένα
40 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Απαλή γεύση με έντονο άρωμα από φρούτα του δάσους. Σερβίρετε με σώς βατόμουρου
Για τη μούς
Σε ένα μπολ βυθίζουμεµε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά να µμουλιάσουν.
Ρίχνουμε σε μικρή κατσαρόλα τα 200 ml κρέµα γάλακτος από τα 350 ml να βράσουν.
Ψιλοκόβουµε τη λευκή σοκολάτα σε µπολ. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέµα, την περιχύνουµε στην ψιλοκοµµένη σοκολάτα.
Αφήνουµε 2 λεπτά και έπειτα ανακατεύουµε µε σπάτουλα, να λιώσει καλά η σοκολάτα. Πρέπει να διαλυθεί τελείως.
Στύβουµε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε στη ζεστή, ρευστή σοκολάτα. Ανακατεύουµε καλά. Χτυπάµε την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος σε παχύρρευστη µορφή.
Προσθέτουµε το γιαούρτι και ανακατεύουµε. Όλο µαζί το προσθέτουµε στη ρευστή σοκολάτα. Ανακατεύουµε καλά το µείγµα µε σπάτουλα.
Το ισοµοιράζουµε σε 6 ποτήρια. Το παγώνουµε να σφίξει. Σερβίρουµε µε τα βατόμουρα και τη σος βατόµουρου.
Για τη σος βατόµουρου
Ρίχνουμε τα πολτοποιηµένα βατόµουρα και τη ζάχαρη σε χαµηλή φωτιά για 2 λεπτά µέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουµε να κρυώσει.
Συνοδέψτε τη μούς με ζεστό πάντς μήλου.