Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τη κρέμα
150 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια θυμαρίσιο μέλι
1 στικ βανίλια
2 φύλλα ζελατίνη
400 γραμμάρια γιαούρτι σακούλας
300 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
Για την κομπόστα φράουλας
1 κιλό φράουλες
100 γραμμάρια ζάχαρη
2 λεμόνια, χυμός
Για τη διακόσμηση
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
Δροσερό γλυκό με βελούδινη κρέμα και κομματάκια από κομπόστα φράουλα
Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και την βανίλια. Ανακατεύουμε και βάζουμε στη φωτιά. Μόλις λιώσει το μέλι και πριν πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, τα οποία προηγουμένως έχουμε μουσκέψει σε λίγο κρύο νερό και στραγγίσει, κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας ζωηρά και τέλος το μασκαρπόνε. Όταν το μείγμα γίνει μια λεία κρέμα το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Για την κομπόστα φράουλας
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Κόβουμε τις φράουλες στα δύο, τις βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Για τη συναρμολόγηση
Μοιράζουμε τις φράουλες σε μπολ ή ψηλά ποτήρια και περιχύνουμε με λίγο από το χυμό τους. Βουτάμε ένα κουτάλι σούπας σε ζεστό νερό, παίρνουμε όση κρέμα θέλουμε και τη σερβίρουμε πάνω από τις φράουλες.
Σερβίρουμε, γαρνίροντας με φυλλαράκια δυόσμου.
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο : 60 λεπτά