Μους ανανά με λάιμ

by sidagi.gr
563 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κονσέρβα 800 γραμμάρια ανανά
1 κούπα γιαούρτι σακούλας
1 κούπα σαντιγί
2 κουτιά ζελέ λάιμ
1 κομπόστα 800 γραμμάρια χυμό ανανά

Για το γαρνίρισμα
μερικά κερασάκια μαρασκίνο

Για τη σαντιγί
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Γρήγορο και εύκολο γλυκό!

Για τη σαντιγί
Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.

Για τη μους
Στραγγίστε την κομπόστα και κρατήστε το ζουμί. Ενώστε το με το χυμό ανανά και μετρήστε το. Πρέπει να είναι 3 κούπες.
Ρίχνετε το μισό στη φωτιά να κάψει και διαλύστε μέσα το ζελέ.

Προσθέστε το υπόλοιπο, ανακατέψτε και βάλτε το στο ψυγείο, έως ότου αρχίσει να πήζει.
Ρίχνετε το γιαούρτι και τη σαντιγί, χτυπήστε 30 λεπτά στο μίξερ κι αδειάστε σε φόρμα που να χωράει 6 κούπες νερό.

Βάζετε το στο ψυγείο 24 ώρες να σφίξει.
Ξεκαλουπώστε σε μια πιατέλα και στολίστε με τις ρόδες ανανά και τα κερασάκια μαρασκίνο.

Στον απαιτούμενο χρόνο δεν περιλαμβάνετε και ο χρόνος που μένει το γλυκό στο ψυγείο.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα