Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
1 κουταλιά της σούπας πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά ολόκληρη
1 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς τα κουκούτσια
1 κουταλάκι του γλυκού κολίαντρο σε σκόνη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φέτες
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξερό κρασί
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει το κρέας σε μικρές μερίδες ή το κόβουμε εμείς αφού το ξεπλύνουμε για να φύγουν τα αίματα.
Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει το κρέας σε μικρές μερίδες ή το κόβουμε εμείς αφού το ξεπλύνουμε για να φύγουν τα αίματα.
Στη συνέχεια το στραγγίζουμε με τα χέρια μας ή το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο λίγο αλέυρι.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα τινάζουμε ελαφρά για να μην έχουν μεγάλη ποσότητα αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί,βάζουμε μέσα το κρέας και το σοτάρουμε μαζί με την πιπεριά προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και 1 κουταλάκι του γλυκού κολίαντρο σε σκόνη.
Με ένα πηρούνι γυρνάμε το κρέας για να σοταριστεί και από τις δύο πλευρές.
Όταν το μοσχάρι πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Με μια κουτάλα τα περιφέρουμε μέσα στο τηγάνι για να σοταριστούν και αυτά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Μόλις απορροφηθεί το κρασί,βάζουμε στο τηγάνι 1 κουταλιά της σούπας πελτέ (τον οποίο προηγουμένως έχουμε διαλύσει σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό) και 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό τριμμένο.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 70 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά.
Σε αυτό το χρονικό σημείο ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη φέτα η οποία θα λιώσει, τις ελιές, το μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας 10 λεπτά σκεπασμένο πάνω στο μάτι της κουζίνας.