Μοσχαράκι ραγού με λιγκουίνι

by sidagi.gr
1,4K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι – πιπέρι
ντομάτα
1-2 κομμάτια ζάχαρη
1 συσκευασία λιγκουίνι
Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Λαχταριστό πιάτο με έντονο άρωμα και γεύση για όλη την οικογένεια

Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρέας σε κομμάτια με μέγεθος αυγού και το τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μαζί με τα κρεμμύδια, το βούτυρο για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, αλάτι, πιπέρι, τη ντομάτα και τη ζάχαρη.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα’ αφήνουμε να σιγοβράσουν ωσότου ψηθούν για περίπου 35 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Τέλος, βγάζουμε το πιάτο και αφήνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, για να πυκνωθεί η σάλτσα.
Στη συνέχεια βράζουμε τα λιγουίνι σε αρκετό αλατισμενο νερό και σουρώνουμε. Σερβίρουμε με λιγουίνι το μοσχαράκι και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.

Tips
Το κρέας μπορεί να είναι και αρνίσιο ή χοιρινό αλλά όχι βοδινό.
Το τσιγάρισμα του μοσχαρίσιου κρέατος πρέπει να γίνεται σε δυνατή φωτιά, για να απορροφηθούν τα υγρά του γρήγορα και να μη γίνεται σαν βραστό.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα