Μοσχαράκι με σάλτσα από φέτα και ταχίνι

by sidagi.gr
789 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα|

12 αμπελόφυλλα
40 γραμμάρια φέτα
600 ml ζωμό κοτόπουλου
30 ml λευκό ξηρό κρασί
200 ml ζωμό μοσχαρίσιο
10 γραμμάρια ταχίνι
1/2 λεμόνι
100 ml παρθένο ελαιόλαδο
20 γραμμάρια μαύρο πιπέρι σε κόκκους
αλάτι αρωματισμένο με λεμόνι και άνηθο
800 γραμμάρια μοσχάρι φιλέτο καθαρισμένο
5 γραμμάρια άνηθο
5 γραμμάρια μάραθο
5 γραμμάρια θυμάρι
200 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
200 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

      
    
 

Εκτέλεση:

Σερβίρουμε στο πιάτο και περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από το μοσχάρι!

Κόβουμε τα μοσχαρίσια φιλέτα σε 4 ίσα κομμάτια. Τα μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, το πιπέρι και το αλάτι, έτσι ώστε να καλυφθεί καλά το κρέας.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το ρύζι. Προσθέτουμε το μισό ζεστό ζωμό του κοτόπουλου, σιγά-σιγά μέχρι να ψηθεί το ρύζι.

Μόλις το τραβήξουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη.
Τυλίγουμε το ριζότο σε αμπελόφυλλα και το μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα όπως τα ντολμαδάκια για 15 περίπου λεπτά σκεπασμένα με τον υπόλοιπο ζωμό του κοτόπουλου.

Βάζουμε το κρέας σε τηγάνι, το περνάμε από δυνατή φωτιά και στη συνέχεια στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.
Βράζουμε το κρασί λίγο, για να μειωθεί και να φύγει το αλκοόλ του. Προσθέτουμε το μοσχαρίσιο ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά. Προαιρετικά δένουμε με κορν φλάουρ σε νερό. Τραβάμε από τη φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα