Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1,5 κιλό μοσχαράκι ποντίκι ή κιλότο κομμένο σε μερίδες
1,5 κιλό φρέσκα φασολάκια
1-2 κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 ντομάτες ώριμες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 γεμάτη κουταλιά πελτέ
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/3 κούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλιά ξερό
αλάτι- πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλούσιο σε θρεπτική αξία και πρωτεΐνες ότι πρέπει για ένα γευστικό γεύμα
Σε ένα μπολ καθαρίζουμε πολύ καλά τα φασολάκια, αφαιρώντας προσεκτικά τις ίνες με το ειδικό εργαλείο και έπειτα τα πλένουμε.
Αν είναι πλατιά τα κόβουμε κατά μήκος στην μέση. Εν συνεχεία τα πλένουμε με άφθονο νερό.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε κομματάκια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο ή χωρίς για να γίνουν πιο ελαφριά.
Προσθέτουμε και τις μερίδες του κρέατος και τις σοτάρουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες αποφλοιωμένες και πολύ ψιλοκομμένες, τον πελτέ διαλυμένο σε 1 κούπα νερό, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας.
Κατόπιν αφαιρούμε προσεκτικά το κρέας από την κατσαρόλα και βάζουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα λάδι και 1 κούπα νερό.
Αφήνουμε τα φασολάκια να μαγειρευτούν για περίπου μισή ωρίτσα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρέας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 ακόμη λεπτά, να ενωθούν όλες οι γεύσεις μαζί και να πάρει ένα ομοιογενές μείγμα. Σερβίρουμε με φέτα και λευκό κρασί!